Een feestje organiseren in 2020

Een feestje organiseren in 2020

5 september 2020 Uit Door Redactie

Zoals we allemaal wel doorhebben is dit jaar een heel ander jaar dan dat we waarschijnlijk hadden gehoopt. In het begin van dit jaar werd in China Covid-19 geconstateerd wat zich langzaam over heel de wereld verspreidde. Door alle maatregelen is de wereld er in een half jaar heel anders uit gaan zien. Maar toch moeten we er met zijn allen (op 1,5m afstand natuurlijk) het beste van zien te maken. Maar hoe je dat nu met feestjes geven? Misschien ben je binnenkort wel jarig of ben je voor je opleiding geslaagd en wil je dit wel vieren. Gelukkig zijn er heel wat oplossingen om alsnog iets te vieren in deze corona tijden.

Online party

Zoals veel dingen nu online gaan kan je ook online een feestje geven. Spreek met je vrienden en/of familie af om op een bepaalde tijd allemaal achter de computer te zitten. Neem allemaal wat lekkers te drinken en te eten erbij en start een online website op waarbij je met meerdere mensen tegelijk kan videobellen. Dit lijkt natuurlijk niet op een feestje zoals je die normaal zou geven maar het is in ieder geval een manier om meerdere mensen tegelijk te zien en te spreken. En dit is en blijft wel een hele veilige manier van een feestje geven.

Een feestje met afstand

Een feestje organiseren met de verschillende maatregelen zal een uitdaging worden. Als eerst is het belangrijk om een grote ruimte af te huren. En het beste is dan nog een open ruimte, als het weer dat toelaat natuurlijk. Het is bijvoorbeeld ook leuk om een cocktailbar te huren en als je niet zo van alcoholische drankjes houd kan je beter een barista inhuren. Dit scheelt weer een hoop werk voor jezelf en zo is iedereen voorzien van lekkere drankjes. Sta tafels kunnen ook niet ontbreken bij een leuk feestje maar let er nu wel goed op dat ze ver genoeg uit elkaar staan en dat er alleen mensen uit 1 huishouden aan dezelfde tafel staan. Zorg ook voor verschillende desinfectie punten. Zo kunnen de mensen tussendoor even goed ontsmetten en weer met schone handen een drankje of hapje pakken. Naast alle strenge maatregelen kan een lekker muziekje echt niet ontbreken. Zorg voor wat goede boxen en zet je favoriete Spotify playlist aan. Wat als laatst heel belangrijk is om van tevoren goed te vragen of iedereen gezond is die op je feestje aanwezig is. Klachten van verkoudheid of griep? Dan zijn ze helaas niet meer welkom.