Milieuvriendelijker op vakantie? 3 tips

Verduurzamen doen we allemaal op ons eigen manier. Sommigen gaan met grote stappen tegelijk, worden vegan en vermijden milieubelastend vervoer. Anderen kiezen voor verduurzamen in kleine stapjes, door kleine aanpassingen in het dagelijkse leven. Een van die stappen kan bijvoorbeeld zijn om te kijken naar milieuvriendelijkere alternatieven wanneer je op vakantie wil. Door het vliegtuig bijvoorbeeld in te wisselen voor een van de velen Kia occasions of gebruik te maken van zelfopgewekte energie op vakantie draagt al bij aan de stappen voor een betere toekomst. Om je op weg te helpen voor een duurzamere vakantie vind je hier een aantal tips.

Duurzame accommodatie

Er is op internet een ruim aanbod aan diverse accommodaties op diverse bestemmingen. Als duurzaamheid voor jou belangrijk is kan je hier rekening mee houden in de keuze voor je accommodatie. Zoek bijvoorbeeld een accommodatie die is gebouwd van natuurlijke materialen. In deze accommodaties hebben eigenaren vaak ook nog andere toepassingen gedaan waardoor de impact op het milieu beperkt wordt. Vraag hier ook vooral naar wanneer je iets op het oog hebt. Tevens kun je uiteraard kiezen voor een overnachting op een camping met een tent, zo blijf je dicht bij de natuur.

Keuze voor eten en drinken

Tijdens je verblijf kun je zelf door diverse keuzes voor meer duurzaam gaan. Door lokaal te eten bijvoorbeeld. Daarmee help je de lokale bewoners en eet je bovendien verse en duurzame producten. Als je ver van de zee zit is vis bestellen geen goed idee wat betreft duurzaamheid omdat deze dus een verre reis heeft moeten afleggen. Ook met dranken kun je een verschil maken. Door zelf altijd de deur uit te gaan met gevulde waterflesjes hoef je hiervoor geen wegwerpflesjes te kopen. Op de meeste plekken zijn er wel gratis tappunten te vinden.

Keuze voor vervoer

Op vakantie met het vliegtuig of je dies slurpende auto? Dat zijn de meest vervuilende manieren van reizen. Velen mensen hebben al ontdekt dat occasions als Ford occasions een duurzamer alternatief bieden als je met de auto op vakantie wil. Het liefst natuurlijk een elektrische of een auto die weinig verbruikt. Ook op vakantie met de trein wordt steeds beter mogelijk door verbeteringen van de spoorwegen. En voor de sportievelingen, is een fietsvakantie misschien wel de meest duurzame (en uitdagende) optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *