Voorbereiden op wintervakantie

Als je op het moment een wintervakantie aan het plannen bent is het handig om aan een aantal dingen te denken. In de meeste gevallen zal het op de bestemming koud zijn. Misschien nog wel kouder dan Nederland. Denk daarom goed na over wat je mee gaat nemen. 

Ook is het efficiënt inpakken van de koffers en/of tassen van belang. Daarnaast moet je denken aan het transport en hoe je veilig en warm de vakantiebestemming kunt bereiken. Het voorbereiden op je wintervakantie kan best een klus zijn, daarom geef ik in deze blog een aantal tips. Zo kan jij zometeen gerust op vakantie!

Neem een goede jas mee

Wanneer je op vakantie gaat tijdens de winter, kun je veel kou verwachten, zeker als je naar een land gaat waar het zelfs nog een graadje kouder is. Neem daarom een warme winterjas mee, je bent waarschijnlijk de meeste tijd buiten om bijvoorbeeld een stad te bezoeken. Heb je nog geen goede jas om de kou aan te kunnen? Dan hebben de merken Moose Knuckles en Airforce vast wel iets voor jou. 

Als vrouw zijnde kun je een mooie Airforce winterjas kiezen, deze jas is lekker warm en is nog eens modieus ook! Verder kan een Moose Knuckle jas jou ook goed warm houden op vakantie. Ook dit is een hip merk. Met zo’n jas ga jij voorbereid en stralend aan je vakantie beginnen.

Pak je spullen efficiënt in

Stel je voor, je bent aan het inpakken voor je vakantie en komt er achter dat niet al je spullen en kleding in je koffer en tas passen. Zulke dingen wil je liever niet meemaken, toch gebeurd het vaker dan je zou willen. Zeker wanneer je warme kleding meeneemt, al die dikke truien en sokken nemen veel ruimte in beslag. 

Daarom is mijn tip om je kleding op te rollen, op deze manier past er meer in je koffer. Winterkleding bestaat vaak uit truien en spijkerbroeken en zal dus niet zo snel kreuken. Je kunt ze dus gerust oprollen. Daarnaast is het handig om je dikke sokken in de schoenen die je meeneemt te stoppen, ook dit scheelt weer aanzienlijke ruimte. 

Ook kun je kijken of je een extra laag aan kleding kunt dragen voor onderweg (als dit niet te warm is), scheelt ook weer een plek in de bagage. Houd er wel rekening mee dat je deze extra laag ook weer moet dragen op de terugweg. Het hangt er dus ook vanaf hoe lang je reis is, ga je een uurtje met het vliegtuig? Dan is dat wel vol te houden met een extra laag kleding. Zit je 5 uur lang in een auto, dan is het wat minder prettig en zal je toch ergens concessies moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *