Waarom dit jaar op vakantie naar Curaçao

Als u op zoek bent naar het ideale Caribische uitje, dan is een bezoek aan Curaçao een garantie voor een welbestede vakantie. Curaçao, een van de drie ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao), is een Nederlands-Caribisch paradijs dat vlak voor de kust van Venezuela ligt.

Het toerisme naar Curaçao – uitgesproken als “cure-a-sow” – zit in de lift, dus als u nu een bezoek brengt, kunt u genieten van een zorgeloos, easygoing eiland waar vrijwel geen mensenmassa’s of rijen staan. Het eiland blijft een beetje een minder bekende bestemming voor Amerikanen (hoewel Nederlandse toeristen het geheim al kennen).

Hieronder vindt u tien tips voor een bezoek aan Curaçao en leert u wat dit intrigerende eiland zo moeilijk te weerstaan maakt.

Curaçao heeft een diverse cultuur

Hoewel het eiland slechts 160.000 inwoners telt, is het de thuisbasis van 55 verschillende culturen. Volgens de website van Curaçao is Curaçao “een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De lokale bevolking heeft de Nederlandse nationaliteit en draagt paspoorten van de Europese Unie”.

Interessant genoeg is honkbal een favoriete bezigheid op Curaçao. Veel MLB-spelers, waaronder de korte stop Didi Gregorious van de New York Yankees, komen van het kleine eiland.

Hoewel Curaçao sinds 2010 onafhankelijk is van het Nederlandse Koninkrijk, zul je op het eiland veel Nederlandse invloeden tegenkomen, van architectuur tot keuken. Bruggen die de waterwegen van Willemstad verbinden zijn vernoemd naar gedenkwaardige Nederlandse koninginnen. De beroemdste, de Koningin Emmabrug, is een drijvende pontonbrug die openzwaait om de gebieden Punda en Otrobanda met elkaar te verbinden, en de Koningin Julianabrug is de hoogste in het Caribisch gebied.

De hoofdstad van het eiland, Willemstad, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een achtergrond van kleurrijk beschilderde huizen die bekend staan als Handelskade – denk aan Amsterdam, maar dan in technicolor.

U zult verschillende talen horen op Curaçao

Door de verscheidenheid aan culturen die Curaçao rijk is, spreken de meeste inwoners van het eiland minstens vier talen: Spaans, Engels, Nederlands en Papiamentu. U kunt verwachten dat u elk van deze talen zult horen tijdens uw verblijf.

Iets anders wat u tijdens uw verblijf veel zult horen is het woord “dushi”. In de lokale taal van Curaçao wordt dit woord gebruikt om mensen en dingen aan te duiden als een vorm van vertedering. Het vertaalt zich als honing, liefje, aardig of lekker. Leer het, hou ervan en gebruik het royaal!

Verwacht interessant eten

De culinaire avonturen van Curaçao wachten op u. U kunt zelfs voedsel proberen dat zo gevarieerd is als geit en leguaan, als u durft!

Op Curaçao is leguaan exotisch vlees dat in restaurants over het hele eiland wordt geserveerd, met name in het iconische restaurant Jaanchie’s. De lokale bevolking zegt dat het naar kip smaakt en schrijft geneeskrachtige eigenschappen toe aan het vlees van de leguaan. Ze serveren het gestoofd of in soep om verschillende ongemakken te genezen. Huwelijksreisgangers, verheugt u zich: er wordt ook gezegd dat het een afrodisiacum is!

Tip: https://huurauto-curacao.com/

Op Curaçao kunt u genieten van onbeperkt vers fruit en verse producten. Batido’s (de Curaçaose versie van een smoothie met vers fruit) bieden een aangepaste mix van fruit en sappen voor een zoete en gezonde traktatie. De drankjes worden over het hele eiland verkocht vanuit kleine vrachtwagens en kraampjes.

Curaçao’s Drijvende Markt in Punda is een andere populaire plek om eten te kopen. Verkopers uit het nabijgelegen Venezuela komen aanleggen in het centrum van Willemstad om goederen vanaf hun kleine vissersboten te verkopen.

Truk di Pan, de originele foodtrucks, staan over het hele eiland verspreid en serveren ‘s avonds laat hapjes om het verlangen naar een feestje te stillen.

Marshe Bieuw in het centrum van Willemstad biedt de meest authentieke lokale maaltijd, maar elk kraampje heeft zijn eigen smaak, zoals stobá (stoofpot), funchi (vergelijkbaar met polenta), kabritu (gestoofde geit), verse vis en pompoenpannenkoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *